NIEUW ANTI-VLOOIEN EN TEKEN MIDDEL, WERKT 3 MAANDEN LANG!

Bravecto® is een smakelijke kauwtablet en  doodt 100 % van de vlooien binnen 8 uur en 100 % van de teken binnen 12 uur na toediening van het tablet. Een zeer groot voordeel is dat het voor 12 weken werkzaam blijft! De werkzame stof in Bravecto® (fluralaner) wordt opgenomen door de hond en verspreidt zich via het bloed, zo komt het letterlijk van neus tot staart en u komt er niet mee in contact wanneer u de hond aait. Ook kan de hond onbeperkt zwemmen of gewassen worden.

Waarom het zo belangrijk om vlooien en teken te bestrijden?
Vlooien bestrijding is het hele jaar van belang. Slechts een klein percentage (5%) van de vlooienbesmetting is zichtbaar op de hond, dit zijn de volwassen vlooien. De overige 95% (ontwikkelingsstadia van de vlo) kunnen zich in het gehele huis bevinden en met name op de plaatsen waar de hond slaapt. Vlooien hebben bloed nodig om te overleven en voor te planten en kunnen via het bijten lintworm en kattenkrabziekte overbrengen aan uw huisdier. Een vlo kan wel 40 tot 50 eitjes op een dag leggen en de ontwikkelingsstadia van een vlooien-ei tot volwassen vlo duurt gemiddeld 3-8 weken.

Het duurt bij gebruik van Bravecto® gemiddeld 2 tot 3 maanden voordat een vlooienplaag onder controle is. Het zorgt ervoor dat de volwassen vlo geen eitjes meer kan leggen voordat het dood gaat.
Naast deze vlooienbestrijding is het van belang om ook het huis mee te behandelen met een daarvoor geschikte anti-vlooien omgevingsspray .
Ook is het van belang wekelijks de kleden/ kussens waar de hond ligt te wassen en goed te stofzuigen, ook onder kasten en ander meubilair.

In de vrije natuur, maar ook in het stadspark en hoog gras naast uw huis kunnen teken zich schuilhouden. Teken hechten zich vast aan uw hond vanuit langer gras, heidestruiken, enz.
Teken kunnen ziektes overbrengen zoals de welbekende Ziekte van Lyme of Babesiose.  Hoe sneller de teek wordt gedood of verwijderd, hoe kleiner de kans is op besmetting. De teek moet eerst bloed zuigen voordat het middel ze doodt. Let er wel op dat dode teken bij ontdekking ook verwijderd  moeten worden.

Bravecto® is veilig bij zwangere of lacterende honden en mag ook toegediend worden bij honden die drager of lijder zijn van het MDR 1 gen-defect. De hondenrassen met hierop het meeste risico zijn met name: Border Collie, Australian Shepherd, Australian Cattle Dog Bobtail, Sheltie en kruisingen met collies)

De tablet kan veilig gegeven worden aan honden vanaf 8 weken leeftijd en zwaarder wegen dan 2 kg lichaamsgewicht. De tablet moet tijdens of na de maaltijd toegediend worden voor een optimaal effect.